Home » Het Eiland Ibiza » Hippiemarkten op Ibiza » Hippiemarkt Las Dalias Ibiza
Hippiemarkt Las Dalias Ibiza2018-01-11T10:50:48+00:00

Las Dalias

Hippiemarkt in San Carlos

Toen in er in de jaren ’60 veel kunstenaars, ontwerpers, hippies en artiesten naar Ibiza kwamen, werden er ook bijzondere dingen gemaakt door deze mensen. En nog steeds vind je op de markt spullen terug die aan deze tijden herinneren zoals tassen, kleding en sieraden. Veelal handgemaakt.

Las Dalias is iedere zaterdag tussen 1 mei en 31 oktober geopend voor het publiek en trekt vele duizenden bezoekers iedere week. De markt is ontstaan naast een in 1954 geopende bar met daaraan vast gebouwd een danszaal. Deze zaal werd door de lokale bevolking gebruikt voor bruiloften en partijen. Aan het einde van de jaren ’60, begin jaren ’70 spraken de hippies vaak af bij deze bar en ze namen dan de door hun gemaakte producten mee om te verkopen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een enorme markt die bekendheid heeft verworven over de hele wereld. De eerste officiële markt vond plaats in 1985 en er waren toen vijf kramen. Tegenwoordig zijn het meer dan 200 kramen die worden opgesteld en op drukke dagen reizen 20.000 bezoekers af naar deze markt, waar het publiek welkom is van 10 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.

De markt doet haar naam eer aan, hippiemarkt. Je kunt er dus de gekste producten aantreffen, waarvan sommige de enige in hun soort zijn. Je ziet er onder andere muziekinstrumenten, tapijten, gedcoreerde tassen en kledingstukken in een typische Ibiza stijl, maar ook veel Indische en Thaise spulletjes worden er verkocht.

Op het terrein zijn meer dan voldoende mogelijkheden om wat te eten, een drankje te doen of om op je gemakje naar live optredens van verschillende artiesten te luisteren.
Las Dalias is te bereiken als je naar Santa Eularia rijdt en in het dorp ga je richting San Carlos (Sant Carles op de borden). Net voor je het dorp binnenrijdt zie je de markt vanzelf aan je linkerhand. Er zijn drie grote (betaalde) parkeerterreinen bij de markt. Er rijden vanuit Santa Eularia ook bussen naar Las Dalias in Sant Carles.

In de zomermaand is er ook een avondmarkt, dan is de markt van juni tot september op maandag geopend van 19 uur tot 1 uur ’s nachts. In juli en augustus is de markt ook nog op dinsdagavond.

Meer informatie over de markt en de agenda van de live optredens kan je vinden op de officiële website van Las Dalias.

Adres en ligging Las Dalias

Een impressie